Начало | Видео | Втория убиец на Мастара, свидетел по делото срещу Кела

Втория убиец на Мастара, свидетел по делото срещу Кела

Видео 0 Прочетено: 607
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Името Тодор Неделчев - Недьо е почти неизвестно за медиите и обществото. Освен близък приятел и бизнес партньор на Пламен Дишков - Кела, от 2012 г. Тодор Неделчев - Недьо е основен защитен свидетел срещу Кела. Той бе доведен в съда при изключителни мерки за сигурност, с бронирана жилетка и каска на главата.

Неделчев е помагача на физическия убиец на Димитър Стаматов - Мастара, Бойко Стоянов. Връзката между Стоянов и Кела е осъществена от Тодор Неделчев, който комуникира лично с Бойко Стоянов - дава му пушката и парите. Веднага след убийството Пламен Дишков - Кела напуска страната, а Тодор Неделчев - Недьо го последва. В затвора влиза единствено физическия убиец, който е с 20-годишна присъда.

След издаването на присъдите е издадена и червена бюлетина от Интерпол за Пламен Дишков - Кела, но не и за Тодор Неделчев.

Според близки до двамата, те са продължавали да работят заедно извън България като разпространявали дрога, чиито съставки не са в списъка със забранените. След настъпил спор за пари и проценти от бизнеса Тодор Неделчев решава да съдейства на България и да предаде Кела.

Според източници от прокуратурата, Тодор Неделчев - Недьо се е договорил с държавата да не влиза в затвора, ако съдейства срещу Пламен Дишков - Кела. В момента официално той все още се води в неизвестност.

ВИС затвор Митьо Желязков Пламен Дишков - Кела присъда СИК Тодор Неделчев - Недьо
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5