Начало | Видео | Разбиха 3 работилници за скимираща техника (Видео)

Разбиха 3 работилници за скимираща техника (Видео)

Видео 0 Прочетено: 368
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

На територията на страната е проведена международна операция срещу злоупотреби с електронни платежни инструменти, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Както Crimes.bg съобщи преди два дни, на 20 май тази година на територията на България е проведена международна операция „Лион” за неутрализиране дейността на организирана престъпна група, ангажирана с извършването на злоупотреби с електронни платежни инструменти в страната и в чужбина.

 

Операцията е проведена под наблюдението на Специализирана прокуратура (СП) от служители на ДАНС, органи на МВР, както и представители на френските власти и Европол, в координация с Евроджъст.

 

Действия по разследването са осъществени в градовете Варна, Силистра и Разград. Проверени са общо 29 адреса, като на 3 от тях, находящи се в град Варна, са разкрити 3 работилници за скимираща техника.

 

dd03040abec96bf905a21777cf56cbf6Намерени и иззети са множество скимиращи устройства (от типа „усти” и „лайсни”); заготовки за скимиращи средства; скиминги в различен етап на довършеност; четец/записвачка за банкови карти; гипсови и пластмасови отливки за изготвяне на скимираща техника; метална отливка с размери на банкова карта; кабели с преправени накрайници; батерии, флакони и други елементи, използвани за направата на скимиращо оборудване; пластики с магнитна лента; лаптопи, съдържащи криптирана информация; компютърни конфигурации; мобилни апарати; СИМ карти; неистинска банкнота с номинал 100 ЩД; USB памети; мемори карти; банкови бордера за преводи в лева и евро; радиочестотен заглушител; радио станция; 14 бр. СD; значителна сума пари в лева, евро и щатски долари. Иззетите вещи и предмети са описани и приложени като веществени доказателства по воденото разследване.


При операцията са задържани общо 11 български граждани, за 4-ма от които са издадени европейски заповеди за арест от Франция. На 9 от лицата са повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа.

Групата е осъществявала незаконната си дейност на територията на Франция и други страни от Европейския съюз, както и във Филипините, Малайзия и Индонезия.

Работата по случая продължава.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5