Начало | Видео | Разбиха работилница за наркотици в Търговище (снимки+видео)

Разбиха работилница за наркотици в Търговище (снимки+видео)

Видео 0 Прочетено: 306
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Разбиха работилница за наркотици в Търговище (снимки+видео)

Задържан е 34-годишен мъж от Попово, който произвеждал, съхранявал и разпространявал дрогата

Схема за производство и разпространение на марихуана е разкрита при спецоперация на служители от ОДМВР – Търговище, съобщиха от МВР.


Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 14 и 15 май на територията на общините Попово и Търговище.


В нея са участвали служители на областната дирекция и на районните управления в Търговище и Попово.


В хода й са извършени процесуално-следствени действия в шест жилищни и стопански постройки в Попово и в село Марчино.


Задържан е 34-годишният М.М. от Попово, за когото е установено, че произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества /марихуана и амфетамин/ на територията на областта.


Престъпната дейност той реализирал чрез схема от подставени лица и обикновено наркосделките били осъществявани без неговото лично участие.


В дома му в Попово са намерени 85 таблетки с щампа ”звезда”, които при извършения полеви наркотест реагирали на амфетамин. Иззети са и 13 ръчно изработени цигари и 190 грама суха тревиста маса, дали реакция на канабис при наркотест. Открита е и електронна везна.


При претърсване на други негови имоти в поповското село Марчино, или стопанисвани от негови съучастници, е открита действаща, специално пригодена и технически оборудвана стая за култивиране на марихуана, в която имало общо 22 саксии с наркотични растения.


Още шест растения марихуана, отглеждани в стайни условия, както и незаконно притежавана ловна карабина “ИЖ”, собственост на М.М, са иззети от друг от претърсените обекти.


Наркотичните растения са отглеждани професионално – използвани са технически приспособления, осигуряващи нужната за растежа им температура, светлина и влажност, както специални препарати и торове.


След изтичане на 72-часовата мярка, на задържаният е наложена постоянна мярка за задържане. Заедно с него, за срок до 24 часа са били задържани и още четирима души.


В досегашния хода на разследването М.М. е направил пълни самопризнания по всички повдигнати му обвинения. По случая е образувано досъдебно производство за производство, държане и разпространение на наркотични вещества, както и за незаконно притежание на оръжие.


Всички действия по разследването са осъществени под прякото ръководство на Окръжната прокуратура на град Търговище.


Работата по разследване и документиране на цялостната престъпната дейност на М.М. и съучастниците му продължава.


Търговище / България


razbiha-rabotilnica-za-narkotici-v-tyrgovishte-(snimki-video)-217765 razbiha-rabotilnica-za-narkotici-v-tyrgovishte-(snimki-video)-217766


[video url="http://youtu.be/e9sLI_tiyK4"]
Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5