Начало | Видео | 25 години затвор за изнасилвач и убиец на учителка

25 години затвор за изнасилвач и убиец на учителка

Видео 0 Прочетено: 349
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
25 години затвор за изнасилвач и убиец на учителка

Тутракан, България
 

Убиец на пенсионирана учителка от Тутракан получи 25 години затвор при първоначален строг режим, съобщиха от Силистренския окръжен съд. 42-годишният Светослав Стефанов Георгиев от русенското село Ряхово бе осъден също да заплати по 20 хиляди лева за претърпени неимуществени вреди на дъщерята и сина на жертвата – 85-годишната Фирдевс Селимова. Магистратите отхвърлиха предявения гражданския иск за разликата до 50 хиляди лева като недоказан, пише "Монитор".Жестокото убийство, извършено в нощта на 14 срещу 15 август м.г. в Тутракан, потресе жителите на дунавското градче. Пенсионерката живеела сама в дома си, но за нея се грижели синът й Ердю Селимов и дъщеря й Перихан Селимова, която е уважаван стоматолог в Тутракан. Безжизненото тяло на старицата било открито сутринта на 15 август от сина й.

Гледката на местопрестъплението била потресаваща – жената лежала заклана в локва кръв, а по тялото й личали следи от извършено сексуално посегателство. Аутопсията потвърдила, че преди да бъде убита, старицата е била зверски изнасилена.

След престъплението полицията в Силистра разпространи снимка на заподозряния за престъплението – психично болния Светослав Георгиев, и предупреди, че той е въоръжен с нож. Подозренията паднали върху мъжа, защото преди убийството в Тутракан били получени сигнали, че се е опитвал да нападне и други възрастни жени.

Светослав бил забелязан на 17 август в блатиста местност край Дунав. Той се опитал да избяга, като скочил в реката, но бил заловен. Пред разследващите направил пълни самопризнания. Магистратите му наложиха мярка „задържане под стража”.

Няма етикети за тази новина
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5