Начало | Видео | Видео: Едно от последните неща, които направи този човек, бе да стреля по полицай

Видео: Едно от последните неща, които направи този човек, бе да стреля по полицай

Видео 0 Прочетено: 341
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Полицаят Матю Зистъл от полицията в щата Орегон спира лек автомобил за превишена скорост на пътя.

Водачът – Ван Алън излиза, облечен с военно облекло и една ръка зад гърба. Той незабавно се насочва към полицейския автомобил, който все още не е спрял напълно, отбелязва KANU-TV.

„Полиция! Върнете се обратно в автомобила!“, крещи Зистъл на 34-годишния водач. Ван Алън обаче не се подчинява на заповедта.

Зистъл повтаря, но шофьорът на другия автомобил не само не се подчинява. Този път той вади ръката иззад гърба си. Вижда се, че държи оръжие, с което открива стрелба по полицая.

Ван Алън прострелва Зистъл отстрани, връща се в автомобила и бяга с мръсна газ по магистралата. „Стрелба, стрелба!“, докладва по радиостанцията простреляният полицай. „53-26, стрелба!“ /53-26 е полицейският номер на Зистъл/.

Случката е заснета от камерата, монтирана в патрула на полицая. Самият той не е тежко ранен. Изписан е след няколко дни от болницата. Не може да се каже същото за Алън обаче.

Разследващите твърдят, че Зистъл е отвърнал на стрелбата, въпреки че това не се вижда в материала. Той прострелял Алън в гърдите. Други служители на реда го открили на около половин миля от мястото на стрелбата мъртъв зад волана.

Заедно с него  по време на инцидента пътували и три деца – на 10, 13 и 15 години.

Властите в областта Шърман установили, че срещу Зистъл са повдигнати обвинения за използване на смъртоносно оръжие, когато е прострелял Алън. Инцидентът станал на 29 август.

Вижте още как мъж открива стрелба по полицията с автомат AK-47.

криминални новини САЩ Стрелба
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5