Начало | Видео | Откраднаха Ви автомобила? Търсете го в Сирия (ВИДЕО)

Откраднаха Ви автомобила? Търсете го в Сирия (ВИДЕО)

Видео 0 Прочетено: 328
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Откраднаха Ви автомобила? Търсете го в Сирия (ВИДЕО)

През последните две години българските спец-полицаи от сектор "Автокражби" в цяла България наблюдават завръщане на голям брой от българските автокрадци в страната.

Причината обаче не е по-добрия стандарт на живот в България, а възраждане на бизнеса с кражба на автомобили. Преди няколко години българските автокрадци отнемаха по над 20 автомобила  дневно само в София.

По-късно обаче се появиха множество застрахователни фирми, които започнаха да застраховат автомобилите, а част от основателите им бяха известни бивши автокрадци.

Според спец-полицаи от сектор "Автокражби" към СДВР, над 70% от известните "подземни босове" в цялата страна са започнали кариерата си с кражби на кастофони и цели автомобили. Пикът на кражбите бе през летните месеци, когато автокрадците от цялата страна се пренасяха "на командировка" по Черноморието, където сами идваха скъпи автомобили от цяла България.

В последните две години има огромен ръст на кражбите на евтини и скъпи автомобили. Най-предпочитани са джиповете /по тази причина една застрахователна компания обяви награда от 30 000 лева за известен автокрадец/ от марките Range Rover, Toyota, Volvo и др.

Дестинацията на повечето автомобили е една - Сирия. Там колата се използва дори без да е нужно сваляне на българските регистрационни номера, тъй като в зоните контролирани от бунтовниците няма администрация. Парите се плащат на ръка без създаване на фалшиви документи. Според източници, близки до автокрадците, всеки втори бунтовник управлява автомобил с българска регистрация.

Според данни на спец-полицаи, за първите шест месеца на 2013 г.,  само в София са отнети над 900 автомобила, за които официално е подадена информация.

[flowplayer src='http://www.crimes.bg/files/uploads/2012/11/544568638890513_7050.mp4' width=685 height=350 autoplay=false]

 
автокрадци автомобили коли Кражба Сирия
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5