Начало | Видео | МВР публикува опровержение на обвиненията за провокация (ВИДЕО)

МВР публикува опровержение на обвиненията за провокация (ВИДЕО)

Видео 0 Прочетено: 296
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font

Антиправителственият сайт Noresharski.com публикува видеоматериал, обвиняващ дежурните на протеста полицаи, че сами са строшили прозорците на белия автобус, с който се опитаха да изведат блокираните в Народното събрание депутати преди няколко дни.

Клипът представлява монтаж от снимки и надписи заедно с кратък видеоматериал, в който се вижда как един от полицаите избутва прозореца от вътрешната страна с щита си и той пада навън на парчета. Не се вижда обаче дали преди това е ударен с нещо или служителят на реда го е счупил.

Поради тази причина се появиха твърдения, че полицията умишлено създава провокации и обвинява протестиращите, че са лумпени.

В отговор пресцентърът на МВР пусна видеоматериал, монтиран подобно на другия, в който се вижда как по прозорците на автобуса са хвърляни различни предмети, след което полицейският щит просто избутва вече строшеното стъкло, за да не нарани някого.

Във видеоматериала се виждат противообществени и хулигански прояви на протестиращите като например изваждането на част от жълтите павета и построяването на барикади пред Народното събрание. Повече от материала можете да видите тук:

МВР Орешарски Полиция протест
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5