Начало | Анализи | Илиян Здравков: На убиец ли ви приличам?

Илиян Здравков: На убиец ли ви приличам?

Анализи 0 Прочетено: 1823 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Илиян Здравков: На убиец ли ви приличам?

Окръжният съд във Велико Търново даде ход на делото за убийството на Вероника Здравкова и отсъди постоянна мярка задържане под стража на – 40-годишния Илиян Здравков, съобщиха от veliko-tarnovo.net.

Той е осъждан 6 пъти и прекарал общо 15 години от живота си в затвора.

На основание протокола от направения му разпит, в който той прави пълни самопризнания, и доклада от огледа на съществените доказателства, които са били иззети, съдът реши той да остане в ареста до отсъждане на окончателната му присъда.

За извършения грабеж и придруженото с него убийство по особено жесток начин, Илиян може да получи доживотна присъда лишаване от свобода без право на замяна. С оглед на извършените от него престъпления, прокуратурата смята че той може да бъде считан за опасен рецидив, което налага и постоянната мярка задържане под стража.

Делото на Илиян Здравков ще бъде разгледано на 13 март 2015 година във старата столица. Както вече стана ясно, във времето когато е убита Вероника, той е бил обявен за общодържавно издирване, заради вече влязла в сила присъда за предишен грабеж. Пред съдия Станислав Стефански, обвиняемият заяви, че е съгласен с наложената му мярка.

На излизане от съдебната зала на въпрос от медиите „Ти ли си убиецът?“, Здравков се сопна: „На убиец ли ви приличам?“, а на въпроса защо си е признал, изненадващо обяви „Тормозят ме и ме бият“. На питането кой го тормози, Илиян Здравков обяви „Йоско от Горна Оряховица“, като така и не стана ясно кого има предвид.

Към момента Илиян Здравков остава в ареста до отсъждане на окончателната присъда.

Вероника Здравкова Илиян Здравкова
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00