Начало | Анализи | Галин Русев продава имейлите Ви, но не извършва престъпление

Галин Русев продава имейлите Ви, но не извършва престъпление

Анализи 1 Прочетено: 1698 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Галин Русев продава имейлите Ви, но не извършва престъпление
25-годишният измамник от Добрич Галин Русев, за който Crimes.bg първи уведоми обществото,

не работи нищо, продава данните Ви, печели пари, но не върши престъпление.

Младият предприемач има множество различни лица - веднъж е бизнесмен от Варна, който изкупува метали за търговия с Китай, след това изкупува мобилни апарати, след успешната търговия с метали се представя за вносител на стоки от Китай и други.

Често сменя мобилните си номера и самоличността си в Интернет.

В действителност 25-годишният Галин Русев живее с родителите си в Добрич и извършва измами от домът си.

Той е известен в Интернет пространството като измамник и некоректен търговец. Продава различни неща, с които не разполага и извършва измами най-често чрез банкови преводи и изпращане на пари по куриерски фирми.

Едно от последните бизнес начинания на Русев беше продажба на фенове за страници във Facebook. Този бизнес е особено популярен сред медийните монополисти и политическите партии в България.

Използвайки голямата посещаемост от социалната мрежа, медийни групи създават новинарски уеб сайт, който за броени дни става най-посещавания и преборва известни сайтове с над 15-годишна история.

Бизнеса е свързан с измама на Facebook потребителите, 95% от които никога не забелязват, че са ги продали. Те посещават фиктивни сайтове с манипулиращи заглавия, в които има скрити бутони "Харесвам". Така без да знае, потребителя харесва дадена страница във Facebook и започва да получава нейните публикации. Опитни специалисти в този бизнес създават нова страница във Facebook и за няколко дни добавят в нея между 50 000 и 80 000 потребители, след което ги продават като готова публика.

Новото бизнес начинание

От скоро 25-годишният Галин Русев предлага 2 200 000 e-mail адреси на български потребители, които отново са готова публика.

Според МВР Русев не извършва престъпление, тъй като той не краде адресите, а ги "сканира" чрез безплатен софтуер. Софтуера претърсва денонощно български уеб сайтове и събира e-mail адресите, които намира в тях.

От вестник "Стандарт" потърсиха за коментар Галин Русев, който заяви:

[blockquote style="style-1" icon="none"]Събирам данните от мрежата, това са публични имейли в обяви, от различни послания в нета[/blockquote]

Русев признава, че изкарва по 500 лева на месец от този бизнес.
Галин Галин Русев Добрич измамник Русев
avatar
Деян 2015-10-22 15:59:41
Ето този господин ми изпрати някаква стока а вътре имаше брашно, точно 1 кг.
общо: 1 | показване: 1 - 1
Captcha

Оценка на новината

5