Начало | Анализи | Христофорос Аманатидис - Таки отмъстил за убийството на Георги Илиев

Христофорос Аманатидис - Таки отмъстил за убийството на Георги Илиев

Анализи 0 Прочетено: 6190 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Христофорос Аманатидис - Таки отмъстил за убийството на Георги Илиев
Обявения за издирване в цял свят чрез Interpol Христофорос Аманатидис - Таки е отмъстил за убийството на Георги Илиев.

Отмъщението срещу Васил Арарски - Райко Кръвта /за който МВР твърдят, че е натиснал спусъка/ идва едва 45 дни след убийството на Георги Илиев.

Въпреки, че 8 години след убийството МВР успя да обяви официално за убиец Райко Кръвта, Аманатидис има по-добри "оперативни служители" и за по-малко от два месеца разбира кой е замесен и му отмъщава.

Един от най-доверените хора в групировката ВИС - Петър Крумов - Пупи засипва с куршуми Райко Кръвта и изчезва. Застрелян е 4 години по-късно /на 26 юни 2010 г./ в главата, в близост до язовир в село Стефаново.

По-късно се разбира, че е убит от близките на Райко Кръвта, който към момента са арестувани като "Килърите 4".

Официално Петър Крумов - Пупи имаше автомогра близо до завод "Кракра" в Перник. След като бе застрелян в главата и намерен мъртъв, медиите го обявиха за обикновен наркодилър.

От МВР успяха да потвърдят, че Кръвта е стрелял сам по Георги Илиев, след като показания за това даде друг приближен на Таки - Асен Китанов - Психото.

Той бе обвинен като участник в групата "Бандата с чуковете", която в последствие се оказа, че не съществува. В момента Асен Китанов - Психото излежава присъда по други обвинения.

Друг, също излежаващ присъда, но за убийства, даде по-различна информация на разследващите.

Станислав Ангелов - Сиси е бил част от групата на Райко Кръвта и баща му, но преди да влезе в затвора, между него и бащата на Райко - Васил Станков възникнало неразбирателство. Това накарало Сиси да съдейства на полицията с информация.

Според него, Васил Арарски - Райко Кръвта е подсигурявал друг стрелец - Красимир Станчев - Легионера.

Те са били наети от сръбския мафиот Сретен Йосич за разчистване премахването на Георги Илиев, за да бъде взет бизнеса му с наркотици в България.

Такава информация даде и бившия шеф на ГДБОП в Благоевград - Мирослав Писов, който разкри по-обширна информация за убийството на Илиев, която не съвпада с тази, обявена от главния секретар на МВР - Светлозар Лазаров.

(Какво разкри Мирослав Писов, може да видите тук)

Красимир Станчев - Легионера е издирван неуспешно вече 8 години от родната полиция. Той изчезна, след като полицаи отидоха да го арестуват в домът му, но той насочи пистолет в главата на един от тях и го използва за жив щит за да избяга.

Към момента се предполага, че Легионера се намира в Африка, където са засечени пътувания на неговия брат. Според показания на запознати, Красимир Станчев е получил 1 000 000 евро за убийството на Георги Илиев.

Повече информация за българския снайперист Красимир Станчев вижте тук.
Георги Илиев Красимир Станчев-Легионера Петър Крумов - Пупи Сретен Йосич Таки Христофорос Аманатидис - Таки
общо: | показване:
Captcha

Оценка на новината

5.00