Начало | Анализи | Десетте най - скандални престъпления на 20 век

Десетте най - скандални престъпления на 20 век

Анализи 2 Прочетено: 2531 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Десетте най - скандални престъпления на 20 век
10. Обирът на Мона Лиза (1911г.) Виченцо Перуджа, който бил служител в Лувъра, успешно успява да открадне картината като я укрива цели 2 години. Перуджа бил италиански патриот, който вярвал, че след като картината е нарисувана във Флоренция по време на Ренесанса, трябва да се съхранява в италиански музей. През 1913 г. крадецът е заловен, а картината е върната в Лувъра.

9. Великият влаков обир (1963г.) Невъоръжена банда успява да открадне 4 милиона долара, след като си набелязва "пощенски" влак. Един от участниците в обира - Рони Бигс се измъкнал от затвора и 36 години живял като беглец.

8. Клането на празника Свети Валентин : Известният гангстер Ал Капоне причинил вълна от насилие, която се кулминирала в брутално клане. Той успявал да се измъкне от осъждане до 1931 г. , когато срещу него били повдигнати обвинения, свързани с укриване на данъци.

7. Удушвача на Бостън (1962-1964) В периода 1962-64 в Бостън били убити 13 жени, но убиецът винаги успявал да се измъкне. Накрая подозрението паднало върху Алберт Де Салво и той се озовал в затвора. Въпреки че Алберт Де Салво си признал, че е убил 13 жени, обикновено използвайки техните чорапи, доказателствата сочат, че убиецът не е само един.                                                                                                                                        

6. Бебето Линдберг (1932г.) Чарлз Линдберг е най - популярният за времето си американец. Той е първият прелетял със самолет над Атлантическия океан. Когато синът на авиационният герой Чарлз Линдберг изчезнал, дори Ал Капоне предложил помощта си. Това похищение се смята за едно от най - големите престъпления на 20 век.

Заради него САЩ въведоха нов закон, който направи транспортирането на жертва на похищение през граница на щат федерално престъпление, наказуемо. За сина на Линдберг беше платен рекордният за времето откуп от 50 хил. долара.

За съжаление няколко месеца след отвличането, трупът на Чарлз младши е намерен на няколко километра от дома на пилота. Уличеният в отвличането и убийството на детето е немският имигрант- Бруно Ричард Хауптман. Той е екзекутиран през 1936 г.

5. Мърф Сърфистът : Джак Мърфи е бил шампион по сърф, както и осъден убиец. Той също е и организатор на най големия обир на диаманти в Америка, като откраднал известната "Звезда на Индия".

4. Обирът на "Lufthansa" (1978г.) Италианската мафия откраднала 5 милиона долара от трезор край летище "JFK". Ударът продължил точно 64 минути, а равносметката била 5 милиона долара и 875 000 в бижута. По онова време това бил най-големият обир в САЩ. Голяма част от замесените в обира по-късно са убити по заповед на Джими Бърк.

3. Бони и Клайд (1933г.) Бони и Клайд билли буквално засипани с патрони след 21 месеца непрекъснати престъпления. Те били както партньори в света на престъпленията, така и любовна двойка.

2. Черната Далия (1947г.) Тялото на актрисата Елизабет Шорт било открито, разполовено на две с източена кръв. Лицето на жертвата било жестоко нарязано. Убиецът е използвал нож, за да направи 7-8-сантиметрови разрези във всеки ъгъл на устата й и мъртвата жена сякаш се усмихвала. Няколко души направили признания, но по-късно били освободени поради липса на доказателства.

1. Престъпленията на Джон Дилинджър ( 1933-1934г.) Джон Дилинджър е прочут американски банков крадец и гангстер, действал в САЩ по време на Великата депресия. На 22 септември, 1933 г. обира първата си банка в Блъфтън, Охайо. В следващите месеци Дилингер и неговата банда обират повече от дузина банки, събирайки по неофициални данни над 300 000$. ФБР обявява Дилинджър и бандата му за "Обществени врагове номер 1" и сформират специален екип за залавянето им. Джон Дилинджър ограбил над 20 банки, имало награда за неговата смърт на стойност от 10 000 долара. Той най - накрая бил разстрелян пред кино.

 
великият влаков обир клането на Свети валентин Мърф Сърфистът обирът на Мона Лиза Престъпленията на Джон Дилингер удушвача от Бостън черната далия обирът "Луфтханза"
avatar
baihui 2017-10-08 00:21:26
Е ми....всички тези гнусотии са извършени в католико-протестантски страни!
avatar
Веско 2013-04-09 14:38:00
Сайта ви е добър, но лентата share е на ОТВРАТИТЕЛНО МЯСТО и не може да се махни.
общо: 2 | показване: 1 - 2
Captcha

Оценка на новината

5