Начало | Анализи | Зелените разколебани за коалицията си с Христо Иванов, потеглят отново към ГЕРБ?

Зелените разколебани за коалицията си с Христо Иванов, потеглят отново към ГЕРБ?

Главатарят на Зелените се покри след провала на изборите.
Анализи 6 Прочетено: 910 Кратка връзка
Размер на шрифта: Decrease font Enlarge font
Зелените разколебани за коалицията си с Христо Иванов, потеглят отново към ГЕРБ?

Покрай изборите паднаха маските на Зелените. Години наред те се водеха говорители на гражданското общество и топ защитници на родната природа. А накрая пристанаха на "Да, България" с единствения мерак да се докопат до властта. Но след като не им мина номера, партията на псевдоеколозите се покри вдън земя.

Въпреки помпозните приказки на Христо Иванов и Антоанета Цонева за "огромния успех" на 10-седмичната им партия, разочарованието в техните редици е тотално. То е завладяло и предводителя на Зелените Тома Белев. От няколко дни ни вест, ни кост от него. Той е спрял с гръмките слова в социалните мрежи, където събира сподвижници и приема мълчаливо разгрома.

Партийните лидери - еколози са се снишили по животински. Провалът с изборите отново ще ги накара да наложат маската на "гражданското" общество. Сега, обаче, ще изпитват по-големи трудности с организирането на любимите си протести на жълтите павета. Ако досега роявите на Зелените се определяха като активистки и еколожки, сега добиват привкус на партийни събития.

А това няма да им хареса, защото са нагаждачи. Те полягваха и на ДПС, когато усвояваха пари от предприсъединителните фондове. После и на БСП, защото синът на Ангел Марин е при тях и прибраха пари за "Натура". В последните години водачът на Зелените не спря да парадира с топлите си отношения с Бойко Борисов. Дали такива обаче е имало наистина, един Господ знае.

Но пък Това Белев си позволяваше да командва заедно с бившата репортерка от "Канал 3" - Петя Петрова, по министерствата от името на премиера. А, изненадващо, преди изборите партията на еколозите влезе в руслото на Христо Иванов и приказките му, че Борисов е проклятието на България, пише pik.bg.

Не може да им се отрече на псевдоеколозите, че са истински политически хамелеони, които доста умело се нагаждат към ситуацията в цел все да са на гребена на вълната. Когато усетят на къде духа вятърът нищо чудно да се откажат от "Да,България" и ще опитат да се присламчат пак към ГЕРБ. Тогава Зелените пак ще започнат едно искане на пари я за делфини, гъски, лешояди, лалугери, я за други твари. Дали ще ги огрее отново, предстои да разберем!

Източник: ПИК

Зелените еколози Тома Белев
avatar
Брани 2017-04-03 22:18:40
Тези интересчии се вълнуват само от лесни пари и са готови да клекнат на всеки, в който видят потенциал за изгода.
avatar
Ахмед 2017-04-03 21:29:40
То пък една коалиция. Беше ясно, че ще се сринат. Не може да правиш коалиция между лъжци и крадци и да очакваш тя да просъществува. Зелените са като паразити. Ако успеят да излъжат някой читав за коалиция му смучат от гласовете. В този случай коалицията с Христо Иванов беше избушена и жалка. Не успяха да вземат нищо.
avatar
Илия 2017-04-03 21:17:14
Нямаше как да се просъществува така или иначе. Два гнойни цирея на едно място няма как да направят цвете.
avatar
Асенчо Таксито 2017-04-03 18:52:08
Тома Белев е едни измамник и дребна душица, която се командва от Иво Прокопиев! Ако Прокопиев не позволи, Белев няма да се върне при Борисов!
avatar
Рико 2017-04-03 18:01:02
Дори и тези тиквеници разбраха, че Иванов не е стока.
avatar
Kriss 2017-04-03 11:28:34
Всеки замесил се със зелените, рано или късно съжалява за това
общо: 6 | показване: 1 - 6
Captcha

Оценка на новината

0